Taki przepis na mintaja wyraźnie przywołuje myśli o kuchni włoskiej. A jeśli dodasz tradycyjne włoskie zioła, po prostu nie możesz się oprzeć temu daniu. Radzę upiec go w folii lub w rękawie. Jeszcze lepiej - w kopercie z pergaminu!
Składniki
- mintaj - 500 g
- pomidory - 2 kawałki
- oliwki - 2 garści
- cebula - 1 rzecz
- czosnek - 3 ząbki
- oliwa z oliwek - 2 art.
- włoskie zioła - 2 łyżeczka
- suszone chili - 1 szczypta
- przyprawy i przyprawy - 1 łyżeczka
Przepis na gotowanie krok po kroku
Drobno posiekaj cebulę, oliwki, pomidory i czosnek.
Natrzyj mintaja przyprawami i złóż wszystko w rękaw, folię lub kopertę z pergaminu.
Dodaj olej, posyp potrawę ziołami i chili i zawiń.
Piecz rybę w piekarniku przez 20-25 minut w temperaturze 180 stopni.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy