dania główne 26.01.2022

mintaj z pomidorami i oliwkami w piekarniku

30 min
2 porcje
Mintaj z pomidorami i oliwkami w piekarniku
maria_lapina, stock.adobe.com
0

Taki przepis na mintaja wyraźnie przywołuje myśli o kuchni włoskiej. A jeśli dodasz tradycyjne włoskie zioła, po prostu nie możesz się oprzeć temu daniu. Radzę upiec go w folii lub w rękawie. Jeszcze lepiej - w kopercie z pergaminu!

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Drobno posiekaj cebulę, oliwki, pomidory i czosnek.

Natrzyj mintaja przyprawami i złóż wszystko w rękaw, folię lub kopertę z pergaminu.

Dodaj olej, posyp potrawę ziołami i chili i zawiń.

Piecz rybę w piekarniku przez 20-25 minut w temperaturze 180 stopni.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy