pieczenie 22.01.2022

rogaliki czekoladowe z gotowego ciasta

45 min
12 porcji
Rogaliki czekoladowe z gotowego ciasta
nast7, stock.adobe.com
0

Aby pomóc nowoczesnej gospodyni domowej, większość sklepów sprzedaje teraz gotowe ciasto francuskie. Kup i zrób pyszne rogaliki czekoladowe. Dalej o tym, jak prawidłowo pracować z obrabianym przedmiotem, gotować nadzienie i piec ciasto.

Składniki

dla rogalików:
do glazury:

Przepis na gotowanie krok po kroku

Połam czekoladę na kawałki i rozpuść w łaźni wodnej.

Dodaj mleko, miękkie masło i podgrzewaj, mieszając, przez 2-3 minuty.

Osusz orzeszki ziemne na patelni i lekko posiekaj.

Rozmrozić ciasto w temperaturze pokojowej.

Rozwałkuj i wytnij te same Trójkąty.

Połóż trochę czekolady na szerokiej krawędzi, wsuń boki, aby nadzienie nie wyciekło, i zwiń luźną bułkę.

Ułóż półfabrykaty na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.

Połącz mleko, żółtko i cukier puder. Nasmaruj rogaliki powstałą mieszanką.

Piec w dobrze nagrzanym piekarniku według następującego schematu: pierwsze 10 minut w temperaturze 210 stopni, a następnie kolejne 15 minut w temperaturze 180 stopni.

Gotowe rogaliki polać czekoladą i posypać posiekanymi orzeszkami ziemnymi.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy