pieczenie 22.01.2022

domowe rogaliki z serem Emmental

40 min
14 porcji
Domowe rogaliki z serem Emmental
noirchocolate, stock.adobe.com
0

Teraz świeże wypieki są sprzedawane w wielu miejscach, ale nie można ich porównać z domowymi. Zwłaszcza jeśli chodzi o chrupiące rogaliki. Proponuję gotować z gotowego ciasta z serem Emmental. Prosty przepis, smaczny wynik!

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Rozmrozić ciasto w temperaturze pokojowej.

Rozwałkuj do żądanej grubości, poruszając się tylko w jednym kierunku. Wytnij te same Trójkąty.

Pokrój ser Emmental na małe kostki, aby dopasować go do przyszłych rogalików.

Połóż kawałek sera na szerokiej krawędzi trójkąta, wsuń krawędzie do środka i zwiń luźną rolkę. Powtórz z pozostałymi półfabrykatami i serem.

Wyłóż blachę do pieczenia papierem do pieczenia, ułóż rogaliki, pozostawiając między nimi wystarczająco dużo miejsca.

Jajko wstrząśnij widelcem i posmaruj rogaliki. Posyp sezamem na wierzchu.

Piec w dobrze nagrzanym piekarniku przez 10 minut w temperaturze 210 stopni, a następnie przez kolejne 10 minut w temperaturze 180 stopni.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy