Kawior z cukinii i bakłażana od dawna jest klasykiem. Ale dlaczego nie zrobić tego samego kawioru z ogórków? Złap sprawdzony przepis dla miłośników pikantnych pikantnych półfabrykatów. Świetna przekąska na wakacje!
Składniki
- ogórki - 600 g
- ostra czerwona papryka - 2 kawałki
- cebula - 1 rzecz
- marchew - 2 kawałki
- Pasta pomidorowa - 2 art.
- czosnek - 3 ząbki
- sól - 0.5 art.
- cukier - 1 str..l.
- ocet - 30 ml
- Olej roślinny - 50 ml
Przepis na gotowanie krok po kroku
Zetrzyj marchewki, posiekaj czosnek i drobno posiekaj wszystkie inne warzywa.
Podsmaż cebulę z czosnkiem na oleju. Dodaj marchewki i paprykę i gotuj przez kolejne 3 minuty.
Dodaj ogórki, pomidor, sól i cukier i gotuj przez pół godziny na małym ogniu.
Wlej ocet, gotuj kawior przez kolejne 5 minut i zmiel blenderem.
Ponownie zagotuj, a następnie wlej do sterylnych słoików.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy