marynowana pigwa na zimę bez sterylizacji

1 godz. 20 min.
1 porcja
Marynowana pigwa na zimę bez sterylizacji
Olga Kriger, stock.adobe.com
0

Marynować na zimę można nie tylko warzywa czy grzyby. A ta marynowana pigwa jest tego najlepszym dowodem. Co więcej, proponuję zaoszczędzić czas i przygotować go bez sterylizacji. Przepis jest tak prosty, że każdy sobie z tym poradzi.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Zalej pigwę wrzącą wodą, obierz i pokrój w kliny.

Gotuj w wodzie przez około 10 minut, aż będzie miękka.

Włóż pigwę do czystego słoika.

Zagotuj 150 ml wody z cukrem i przyprawami.

Wlej pigwę, dodaj kwas cytrynowy i zwiń słoik.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy