marynowana dynia na zimę

50 min
2 porcje
Marynowana dynia na zimę
Victoria Kondysenko, stock.adobe.com
0

Dania z dyni zimą to nie tylko przyjemność gastronomiczna, ale także ratowanie nastroju. Jej jasny słoneczny kolor podoba się i ogrzewa swoim wyglądem. Najczęściej z dyni robią słodkie półfabrykaty, ale mam inną opcję.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Pokrój dynię w kostkę 5-6 mm, zalej wodą i zagotuj.

Dodaj sól i ocet, gotuj przez kilka minut i pozostaw dynię na noc.

Następnie wrzuć go do durszlaka i dodaj cukier i wszystkie przyprawy do marynaty. Gotuj, aż cukier się rozpuści.

Włóż do wysterylizowanych słoików dynię, posiekaną ostrą paprykę, kliny cytrynowe i kilka czarnych oliwek, aby uzyskać piękno.

Napełnij wszystko wrzącą marynatą i natychmiast zwiń.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy