przekąski 21.06.2023

tatar wołowy

20 min
2 porcje
Tatar wołowy
tbralnina, stock.adobe.com
0

Powinien cię ostrzec, że to danie jest przygotowywane z surowego mięsa. Niektórzy eksperci zalecają wcześniejsze zamrożenie, podczas gdy inni zalecają stosowanie wyłącznie świeżego produktu. Tak czy inaczej, przepis na tatar wołowy pozostaje niezmieniony.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Obierz wołowinę z folii i żył, drobno posiekaj.

Połóż rozdrobnione mięso na desce i dobrze ubij grzbietem noża.

Zmiel kapary i obraną cebulę.

Wymieszaj mięso, posiekane warzywa i 2 żółtka.

Dodaj sól, mielony pieprz, sok z cytryny i sos Worcester.

Użyj pierścienia do serwowania, aby ułożyć Tatar na talerzu.

Na wierzch zrób małe wgłębienie łyżką i ułóż żółtko. Podawać z sosami, piklami i marynowaną cebulą.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy