Powinien cię ostrzec, że to danie jest przygotowywane z surowego mięsa. Niektórzy eksperci zalecają wcześniejsze zamrożenie, podczas gdy inni zalecają stosowanie wyłącznie świeżego produktu. Tak czy inaczej, przepis na tatar wołowy pozostaje niezmieniony.
Składniki
- wołowina (polędwica) – 350 g
- cebula - 1 rzecz
- kapary - 1 art.
- żółtka - 4 kawałki
- sok z cytryny - 2 art.
- sos Worcester - 2 art.
- mielony czarny pieprz - 0,5 łyżeczka
- sól - 0,5 CZ. l.
Przepis na gotowanie krok po kroku
Obierz wołowinę z folii i żył, drobno posiekaj.
Połóż rozdrobnione mięso na desce i dobrze ubij grzbietem noża.
Zmiel kapary i obraną cebulę.
Wymieszaj mięso, posiekane warzywa i 2 żółtka.
Dodaj sól, mielony pieprz, sok z cytryny i sos Worcester.
Użyj pierścienia do serwowania, aby ułożyć Tatar na talerzu.
Na wierzch zrób małe wgłębienie łyżką i ułóż żółtko. Podawać z sosami, piklami i marynowaną cebulą.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy