Bruschetta na bagietce, ciabatcie lub chlebie jest oczywiście dobra. Ale co, jeśli nie jesz chleba lub po prostu chcesz różnorodności? W takim przypadku oferuję prawie te same bruschetty, ale na talerzach bakłażana!
Składniki
- bakłażany - 2 kawałki
- pomidory - 2 kawałki
- pietruszka - 6 gałązki
- oliwa z oliwek - 1 art.
- czosnek - 2 ząbki
- włoskie zioła - 1 łyżeczka
- Chili - 1 rzecz
- papryka - 0.5 kawałki
Przepis na gotowanie krok po kroku
Drobno posiekaj pomidory, paprykę, chili, czosnek i natkę pietruszki, dopraw olejem i posyp ziołami.
Pokrój bakłażana na średniej grubości talerze, sól i pozostaw na 10 minut.
Opłucz bakłażana, osusz i smaż do miękkości z obu stron. Zmiksuj, aby nie stały się zbyt miękkie.
Połóż pomidory na plasterkach bakłażana.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy