przekąski 15.04.2022

Bruschetta na bakłażanie

25 min
4 porcje
Bruschetta na bakłażanie
timolina, stock.adobe.com
0

Bruschetta na bagietce, ciabatcie lub chlebie jest oczywiście dobra. Ale co, jeśli nie jesz chleba lub po prostu chcesz różnorodności? W takim przypadku oferuję prawie te same bruschetty, ale na talerzach bakłażana!

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Drobno posiekaj pomidory, paprykę, chili, czosnek i natkę pietruszki, dopraw olejem i posyp ziołami.

Pokrój bakłażana na średniej grubości talerze, sól i pozostaw na 10 minut.

Opłucz bakłażana, osusz i smaż do miękkości z obu stron. Zmiksuj, aby nie stały się zbyt miękkie.

Połóż pomidory na plasterkach bakłażana.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy