Specyfika bułki w chlebie pita jest oczywista z nazwy – jest to nadzienie zawinięte w chleb pita. W przeciwieństwie do shawarmy, takie bułki można pokroić na porcje i podawać jako przystawkę wraz z kawałkami i warzywami. Oto świetny przepis z paluszkami krabowymi i twarogiem.
Składniki
- Pita - 1 liść
- ser twarogowy - 160 g
- jaja kurze - 2 kawałki
- paluszki krabowe - 5-6 kawałki
- ogórki - 2 kawałki
Przepis na gotowanie krok po kroku
Ugotuj jajka na twardo i zetrzyj.
Posmaruj chleb pita twarogiem i posyp jajkami.
Ułóż pokrojone w kostkę ogórki i paluszki krabowe.
Zwinąć ciasną rolkę, owinąć folią i wysłać do lodówki na godzinę.
Pokrój bułkę.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy