Zieloni i chili to taki prosty zestaw dodatków, ale są w stanie natychmiast przekształcić każdy forshmak. Polecam ten przepis, jeśli lubisz jaśniejsze i bardziej wyraziste smaki i aromaty. Okazuje się bardzo skuteczny, ale wciąż łatwy i prosty.
Składniki
- śledź (filet) – 3 kawałki
- biały chleb - 2 plasterki
- jaja kurze - 3 kawałki
- cebula - 2 kawałki
- jabłka - 1 rzecz
- czosnek - 2 ząbki
- Chili - 2 kawałki
- kolendra - 4 gałązki
- koperek - 4 gałązki
- Mieszanka groszku pieprzowego (mielona) – 0.5 CZ. l.
- przyprawy i przyprawy - 1 łyżeczka
- oregano - 0.5 łyżeczka
Przepis na gotowanie krok po kroku
Ugotuj jajka na twardo i ostudź, obierz jabłko i namocz chleb wodą.
Śledź grubo posiekaj i zmiel w blenderze z chlebem, jajkami, cebulą i jabłkiem.
Dodaj zmiażdżony czosnek, posiekane chili i zioła.
Dopraw forshmak wszystkimi przyprawami i wymieszaj. W razie potrzeby dodaj olej.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy