miód jabłkowy na zimę

1 godz. 30 min.
4 porcje
Miód jabłkowy na zimę
minadezhda, stock.adobe.com
0

Uwielbiasz nietypowe rozwiązania? Miód jabłkowy to świetny sposób na utrzymanie świeżych jabłek na zimę i uzyskanie smacznego i zdrowego produktu. A jednocześnie jest bardziej oryginalny niż zwykły dżem i dżem. Polecam używać kwaśnych i gęstych odmian jabłek i przechowywać gotowy miód w chłodnym, suchym miejscu.

Składniki

  • jabłka - 2 kg
  • woda - 0.5 szklanki
  • cukier - 1.2 kg

Przepis na gotowanie krok po kroku

Obierz i pokrój jabłka. Dodaj wodę i gotuj, aż całkowicie się ugotują.

Zmielić masę przez sito i dodać cukier.

Gotuj miód przez kolejne pół godziny na małym ogniu, mieszając.

Zwiń go w wysterylizowane słoiki.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy