marynowany agrest na zimę

20 min
6 porcji
Marynowany agrest na zimę
Viktor, stock.adobe.com
0

Podaj tę przekąskę Gościom, a nie ma mowy, żeby zgadli, że to marynowany agrest. Lepiej gotować z gęstych i niedojrzałych jagód. Te doskonale zachowają swój kształt i okażą się smaczniejsze. Sekrety niezwykłego dania są dalej w przepisie.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Posortuj agrest, obierz suche ogony i spłucz.

Aby zapobiec pękaniu jagód z wrzącej wody, przebij każdą u podstawy.

Napełnij sterylizowane słoiki czarnym pieprzem i agrestem.

Zagotuj wodę z cukrem i wlej do słoików.

Sterylizuj przez 5 minut, dodaj ocet i zwiń.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy