owsianka Grochowa na zimę

2 godz. 40 min.
10 porcji
Owsianka Grochowa na zimę
0

Gotowa owsianka grochowa na zimę to świetny sposób na utrzymanie smacznego i pożywnego posiłku przez długi czas. Jest idealny dla tych, którzy dbają o swoje zdrowie i nie lubią kupować półfabrykatów w sklepach. Ponadto jest to pyszne i satysfakcjonujące śniadanie w pośpiechu.

Składniki

  • Baranina (lub inne mięso) – 2 kg
  • groszek - 4 kg
  • cebula - 5 sztuk
  • marchew - 5 sztuk
  • liść laurowy - 10 sztuk
  • sól - 3 art.
  • przyprawy i przyprawy - 2 art.
  • Olej roślinny - 200 ml

Przepis na gotowanie krok po kroku

Wcześniej namocz groszek przez noc, a następnie spłucz.

Pokrój mięso na średnie kawałki i smaż na złoty kolor ze wszystkich stron.

Posiekaj cebulę i marchewkę i usmaż na tej samej patelni.

Włóż wszystkie składniki do sterylnych słoików i dodaj liść laurowy, sól i przyprawy.

Zalej wrzącą wodą i sterylizuj słoiki przez 2 godziny w piekarniku lub we wrzącej wodzie.

Zwiń owsiankę na zimę.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy