dżem z białej wiśni z kością

1 godz. 0 min.
4 porcje
Dżem z białej wiśni z kością
0

Główny problem wiśni w półfabrykatach jest taki sam jak wiśni – musisz poświęcić czas na usunięcie nasion. Ale jeśli naprawdę nie chcesz tego robić, istnieją doskonałe przepisy bez tego kroku. Na przykład jest to dżem z białej wiśni.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Zagotuj wodę z cukrem i gotuj, aż się rozpuści.

Napełnij czereśnie syropem i pozostaw do całkowitego ostygnięcia.

Doprowadzić do wrzenia i gotować przez 5 minut. Ochłodzić ponownie.

Powtórz poprzedni krok jeszcze 2-3 razy, według konsystencji.

Po ostatnim gotowaniu zwiń gorący dżem w sterylne słoiki.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy