
Uniwersalny kęs: warzywa są podawane na stole, a marynata jest z powodzeniem używana do gotowania. Wolę gotować żółte pomidory we własnym soku bez octu. Dzięki temu można zachować naturalny smak i delikatny aromat warzyw.
Składniki
- żółte pomidory - 4 kg
- liść laurowy - 2 kawałki
- czarny pieprz - 6 groszek
- cukier - 1 art.
- sól - 2 art.
Przepis na gotowanie krok po kroku
Przełóż połowę pomidorów przez sokowirówkę.
Wymieszaj powstały sok z cukrem, solą, przyprawami i gotuj przez 10 minut.
Ułóż pozostałe pomidory w przygotowanych słoikach.
Zalej wrzącym sokiem i sterylizuj przez 15 minut.
Zwiń żółte pomidory, Odwróć słoiki do góry nogami i zawiń w gruby ręcznik.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy