żółte pomidory we własnym soku na zimę

45 min
8 porcji
Żółte pomidory we własnym soku na zimę
0

Uniwersalny kęs: warzywa są podawane na stole, a marynata jest z powodzeniem używana do gotowania. Wolę gotować żółte pomidory we własnym soku bez octu. Dzięki temu można zachować naturalny smak i delikatny aromat warzyw.

Składniki

  • żółte pomidory - 4 kg
  • liść laurowy - 2 kawałki
  • czarny pieprz - 6 groszek
  • cukier - 1 art.
  • sól - 2 art.

Przepis na gotowanie krok po kroku

Przełóż połowę pomidorów przez sokowirówkę.

Wymieszaj powstały sok z cukrem, solą, przyprawami i gotuj przez 10 minut.

Ułóż pozostałe pomidory w przygotowanych słoikach.

Zalej wrzącym sokiem i sterylizuj przez 15 minut.

Zwiń żółte pomidory, Odwróć słoiki do góry nogami i zawiń w gruby ręcznik.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy