dżem feijoa bez gotowania

20 min
2 porcje
Dżem z feijoa bez gotowania
rovada, stock.adobe.com
0

Uwielbiam eksperymentować z oryginalnymi półfabrykatami. Na przykład dżem feijoa bez gotowania-nawet brzmi niecodziennie. Przygotowuje się go w ciągu kilku minut, a nawet dziecko może sobie z tym poradzić. Jedynym zastrzeżeniem jest to, że jak cały surowy dżem, należy go przechowywać na zimno.

Składniki

  • feijoa - 600 g
  • cukier - 400 g
  • sok z cytryny - 20 ml

Przepis na gotowanie krok po kroku

Obierz feijoa i przepuść przez maszynę do mięsa.

Dodaj cukier i sok z cytryny.

Wymieszaj dżem i włóż do czystych, suchych słoików.

Przechowuj w lodówce.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy