Ta sałatka to prawdziwe znalezisko dla miłośników zdrowego odżywiania! Soczyste buraki i obfita fasola łączą się w nim w idealnych proporcjach, a dodatek czosnku i ziół sprawia, że jest orzeźwiający i pikantny. Słoiki z taką sałatką na zimę są zawsze pod ręką i mogą być doskonałym dodatkiem do każdego obiadu.
Składniki
Przepis na gotowanie krok po kroku
Namocz fasolę wcześniej przez noc i gotuj do miękkości.
Gotuj buraki oddzielnie, aż będą ugotowane. Obierz i zetrzyj.
Posiekaj cebulę i marchewkę i smaż na oleju do miękkości.
Dodaj posiekany seler i smaż przez kolejne 7 minut.
Dodaj buraki, fasolę, pomidor, sól, cukier i przyprawy. Dusić wszystko razem przez 30 minut.
Wlej ocet, dodaj czosnek i zioła, gotuj na wolnym ogniu przez kolejne 5 minut i zwiń sałatkę w wysterylizowane słoiki.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy