kompot z rokitnika na zimę bez sterylizacji

30 min
1 porcja
Kompot z rokitnika na zimę bez sterylizacji
In, stock.adobe.com
0

Ze wszystkich rodzajów jagód szczególnie doceniam rokitnik. Po pierwsze, jest bezwarunkowo jedną z najbardziej pomocnych. Po drugie, ma bardzo jasny smak i można go korzystnie wykorzystać do przygotowania półfabrykatów. Na przykład taki kompot bez sterylizacji.

Składniki

  • Rokitnik - 700 g
  • cukier - 1-2 szklanki
  • woda - 2.5 l

Przepis na gotowanie krok po kroku

Opłucz rokitnik i włóż do słoika.

Zalej go wrzącą wodą, przykryj i odstaw na 20 minut.

Odcedź i ponownie zagotuj.

Dodaj cukier do słoika, ponownie zalej wrzącą wodą i zwiń kompot.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy