gęsta galaretka-pięć minut Zielonego agrestu

1 godz. 0 min.
4 porcje
Gęsta galaretka
YB, stock.adobe.com
0

Istnieją różne sposoby przygotowania gęstej galaretki jagodowej na zimę. Tym razem proponuję spawać go za pomocą pięciominutowej technologii. Jest to jedna z najlepszych opcji dla zielonego agrestu, aby jak najlepiej zachować jego jasny kolor. Mówię więcej!

Składniki

  • agrest (zielony) – 1 kg
  • cukier - 1 kg

Przepis na gotowanie krok po kroku

Odetnij pestki agrestu i zmiel je blenderem.

Dodaj cukier, wymieszaj i zagotuj.

Gotuj galaretkę przez 5 minut. Zdejmij z ognia i pozwól mu ostygnąć.

Powtórz poprzedni etap.

Po raz trzeci gotuj galaretkę przez 5 minut i zwiń w wysterylizowane słoiki.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy