półfabrykaty na zimę
11.05.2023
gęsta galaretka-pięć minut Zielonego agrestu
1 godz. 0 min.
4 porcje
Istnieją różne sposoby przygotowania gęstej galaretki jagodowej na zimę. Tym razem proponuję spawać go za pomocą pięciominutowej technologii. Jest to jedna z najlepszych opcji dla zielonego agrestu, aby jak najlepiej zachować jego jasny kolor. Mówię więcej!
Składniki
- agrest (zielony) – 1 kg
- cukier - 1 kg
Przepis na gotowanie krok po kroku
Odetnij pestki agrestu i zmiel je blenderem.
Dodaj cukier, wymieszaj i zagotuj.
Gotuj galaretkę przez 5 minut. Zdejmij z ognia i pozwól mu ostygnąć.
Powtórz poprzedni etap.
Po raz trzeci gotuj galaretkę przez 5 minut i zwiń w wysterylizowane słoiki.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy