pieczone grzyby miodowe na zimę w słoikach

50 min
6 porcji
Pieczone grzyby miodowe na zimę w słoikach
Elena Loginova, stock.adobe.com
0

Grzyby miodowe to popularne grzyby, które słyną z jasnego aromatu i delikatnego smaku czosnku i cebuli. Często są suszone i zamrażane. Wolę gotować smażone grzyby na zimę. Szczegóły tej prostej metody znajdują się w przepisie.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Grzyby miodowe dokładnie opłucz i umieść w rondlu z zimną wodą.

Dodaj przyprawy, sól i gotuj przez 30 minut.

Wrzuć grzyby do durszlaka, spłucz pod bieżącą wodą i pozostaw na 10-15 minut, aby spłynęły.

Rozgrzej olej na patelni, włóż grzyby i smaż przez 5-7 minut, delikatnie mieszając.

Pieczone grzyby miodowe szczelnie ułożyć w przygotowanych słoikach, zwinąć i odwrócić do góry nogami.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy