ogórki po fińsku na zimę bez sterylizacji

20 min
10 porcji
Ogórki po fińsku na zimę bez sterylizacji
helen111, stock.adobe.com
0

Zebrałeś przerośnięte ogórki? Mam świetną opcję ich użycia-fińskie ogórki na zimę. Przepis jest prosty, bez sterylizacji i zajmuje do pół godziny. Z dodatkiem cebuli i ziół warzywa są aromatyczne i bardzo smaczne!

Składniki

  • ogórki - 2,5 kg
  • cebula - 400 g
  • Zieleń (Dowolna) – 50 g
  • ocet - 200 ml
  • czarny pieprz - 10 groszek
  • cukier - 220 g
  • sól - 100 g
  • woda - 2 l

Przepis na gotowanie krok po kroku

Pokrój ogórki, zioła i obraną cebulę.

Zagotuj wodę, dodaj czarny pieprz, cukier, sól, cebulę, ogórki i zioła.

Gotuj przez 10 minut od ponownego wrzenia.

Wlej ocet, zdejmij z ognia i zamknij w przygotowanych słoikach.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy