Do tego przepisu lepiej jest wziąć okonia morskiego, morszczuka, navagę lub makrelę. Nie ma znaczenia, czy będą zamrożone, czy świeże, najważniejsze jest to, że nie będziesz musiał długo wyjmować kości z fileta. Dzielę się sprawdzonym przepisem na sałatkę rybną z warzywami.
Składniki
Przepis na gotowanie krok po kroku
Pokrój ryby, pomidory, obraną paprykę i cebulę. Zetrzyj marchewki na grubej tarce.
Podsmaż cebulę z marchewką na oleju na złoty kolor.
Dodaj paprykę i gotuj przez 5-7 minut.
Dodaj pomidory, przyprawy, cukier i ryby. Gotuj pod przykryciem przez 40 minut.
Dodaj sól, ocet i po 4 minutach zdejmij z ognia.
Ułóż gorącą sałatkę w czystych, suchych słoikach i zwiń.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy