sałatka rybna z warzywami na zimę

1 godz. 0 min.
6 porcji
Sałatka rybna z warzywami na zimę
0

Do tego przepisu lepiej jest wziąć okonia morskiego, morszczuka, navagę lub makrelę. Nie ma znaczenia, czy będą zamrożone, czy świeże, najważniejsze jest to, że nie będziesz musiał długo wyjmować kości z fileta. Dzielę się sprawdzonym przepisem na sałatkę rybną z warzywami.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Pokrój ryby, pomidory, obraną paprykę i cebulę. Zetrzyj marchewki na grubej tarce.

Podsmaż cebulę z marchewką na oleju na złoty kolor.

Dodaj paprykę i gotuj przez 5-7 minut.

Dodaj pomidory, przyprawy, cukier i ryby. Gotuj pod przykryciem przez 40 minut.

Dodaj sól, ocet i po 4 minutach zdejmij z ognia.

Ułóż gorącą sałatkę w czystych, suchych słoikach i zwiń.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy