cukinia w keczupie chili na zimę

1 godz. 0 min.
4 porcje
Cukinia w ketchupie chili na zimę
0

Uwielbiam ten przepis na cukinię w keczupie chili, ponieważ jest zrobiony dosłownie z tego, co jest pod ręką i w lodówce. Nawet jeśli nigdy nie brałeś preparatów warzywnych na zimę, taka przekąska na pewno zadziała za pierwszym razem.

Składniki

  • cukinia - 2 kg
  • Zieleń - 1 pęczek
  • czosnek - 0.5 głowice
  • woda - 800 ml
  • cukier - 0.5 szklanki
  • sól - 1 art.
  • ocet - 125 ml
  • ketchup (Chile) – 125 ml

Przepis na gotowanie krok po kroku

Umieść warzywa, czosnek i losowo posiekaną cukinię w wysterylizowanych słoikach.

Wymieszaj wodę i wszystkie inne składniki.

Doprowadź marynatę do wrzenia.

Wlej cukinię i sterylizuj słoiki przez kolejne 15-20 minut.

Zwiń je na zimę.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy