ostra abchaska adjika na zimę

20 min
10 porcji
Ostra abchaska adżika na zimę
larisa_stock, stock.adobe.com
0

Szczególną cechą tego przepisu jest użycie dwóch głównych składników: ostrej papryki i czosnku. Ostra abchaska Adjika jest przygotowywana bez gotowania i octu. Ze względu na wysoką zawartość kapsaicyny przedmiot jest doskonale przechowywany przez całą zimę.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Ostra papryka podwij kilka dni na słońcu.

Pokrój strąki i obierz nasiona. Ostrzejsza opcja okaże się, jeśli pominiesz ten etap.

Zmiel ostrą paprykę i czosnek w blenderze.

Dodaj przyprawy, sól i dobrze wymieszaj.

Włóż Adjikę do czystych, suchych słoików, szczelnie zamknij pokrywkami i przechowuj w ciemnym, chłodnym miejscu.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy