dżem z mielonej czeremchy

1 godz. 30 min.
4 porcje
Dżem z mielonej czeremchy
0

Mówiąc o oryginalnych półfabrykatach, chcę podzielić się z Wami tym niezwykłym przepisem na dżem z mielonej czeremchy. Założę się, że jeszcze nie próbowałeś takiej ciekawostki. I na pewno warto! Mówię Ci, jak to ugotować.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Opłucz czeremchę, osusz i przepuść przez maszynę do mięsa.

Doprowadzić do wrzenia i stopniowo dodawać cukier.

Gotuj dżem przez 5 minut i ostudź. Powtarzaj 3-4 razy do pożądanej gęstości.

Po ostatnim gotowaniu zwiń jeszcze gorący dżem w sterylne słoiki.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy