Do tego przepisu wolę używać świeżych bananów, brzoskwiń w puszkach i suszonych rodzynek. To właśnie ta kombinacja nadaje zapiekance z twarogu bardzo jasny i oryginalny smak. A jak dobrze z herbatą!
Składniki
- twaróg - 600 g
- jaja kurze - 3 kawałki
- śmietana - 100 g
- mąka - 2-3 art.
- banany - 1 rzecz
- rodzynki - 80 g
- brzoskwinie (w puszkach) – 3-4 kawałki
- proszek do pieczenia ciasta - 0.5 CZ. l.
Przepis na gotowanie krok po kroku
Ubij twarożek, śmietanę, jajka i banana blenderem. W razie potrzeby dodaj cukier.
Dodaj mąkę z proszkiem do pieczenia i wymieszaj.
Dodaj rodzynki i drobno posiekane brzoskwinie i włóż masę do formy.
Gotuj zapiekankę w piekarniku przez około 40 minut.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy