Chcesz zaskoczyć gości, rodzinę lub po prostu zadowolić się po ciężkim dniu? Przygotuj paszteciki z łososia. Wykwintne danie okazuje się bardzo delikatne i smaczne. Staraj się nie prześwietlać kotletów na patelni, w przeciwnym razie stracą soczystość.
Składniki
- łosoś - 500 g
- jaja kurze - 1 rzecz
- biały chleb (bez skórki) – 2 plasterki
- cebula - 1 rzecz
- mleko (ciepły) – 100 ml
- Olej roślinny - 60 ml
- mielony czarny pieprz - do smaku
- sól - do smaku
Przepis na gotowanie krok po kroku
Chleb połamać na kawałki i zalać ciepłym mlekiem przez 10 minut.
Obierz cebulę i posiekaj.
Pokrój filety z łososia, włóż do blendera i zmiel na mięso mielone.
Połącz mięso mielone, cebulę, jajko, sól, mielony pieprz i lekko wyciśnięty chleb.
Uformuj rękami małe placki tej samej wielkości i umieść na rozgrzanej patelni z olejem.
Smaż kotlety przez 5 minut na średnim ogniu, Odwróć na drugą stronę, przykryj, zmniejsz ogień i kontynuuj gotowanie przez kolejne 5 minut.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy