Piękno tego przepisu polega na tym, że owoce cytrusowe są sprzedawane przez cały rok. Po prostu wybierz czas i przygotuj dżem cytrynowy ze skórką. Preparat witaminowy poprawi odporność, zachwyci doskonałym smakiem i orzeźwiającym aromatem.
Składniki
- cytryna - 2 kg
- cukier - 3 kg
Przepis na gotowanie krok po kroku
Sparzyć cytryny wrzącą wodą i osuszyć ręcznikiem papierowym.
Drobno posiekaj cytrusy razem ze skórką. Jeśli napotkasz kości, usuń je.
Złóż przedmiot do głębokiej patelni, wymieszaj z cukrem i pozostaw na 3-4 godziny.
Gotuj na małym ogniu przez 10 minut, od czasu do czasu mieszając.
Ułóż dżem cytrynowy w słoikach, zwiń, odwróć do góry nogami i zawiń w gruby ręcznik.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy