dżem cytrynowy ze skórką

25 min
10 porcji
Dżem cytrynowy ze skórką
strokine, stock.adobe.com
0

Piękno tego przepisu polega na tym, że owoce cytrusowe są sprzedawane przez cały rok. Po prostu wybierz czas i przygotuj dżem cytrynowy ze skórką. Preparat witaminowy poprawi odporność, zachwyci doskonałym smakiem i orzeźwiającym aromatem.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Sparzyć cytryny wrzącą wodą i osuszyć ręcznikiem papierowym.

Drobno posiekaj cytrusy razem ze skórką. Jeśli napotkasz kości, usuń je.

Złóż przedmiot do głębokiej patelni, wymieszaj z cukrem i pozostaw na 3-4 godziny.

Gotuj na małym ogniu przez 10 minut, od czasu do czasu mieszając.

Ułóż dżem cytrynowy w słoikach, zwiń, odwróć do góry nogami i zawiń w gruby ręcznik.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy