kompot gruszkowy z kwasem cytrynowym na zimę

35 min
1 porcja
Kompot gruszkowy z kwasem cytrynowym na zimę
DPRM, stock.adobe.com
0

Jeśli chcesz ugotować coś pysznego z gruszek, ale nie dżem ani dżem-Złap świetny przepis na kompot gruszkowy. Dzięki kwasowi cytrynowemu zyskuje świeże nuty i jest jeszcze lepiej przechowywany w szafce. Odpowiednie są wszystkie odmiany gruszek. Możesz nawet nie ciąć małych.

Składniki

  • Gruszka - 400 g
  • cukier - 250 g
  • kwas cytrynowy - 1 łyżeczka

Przepis na gotowanie krok po kroku

Gruszki pokrój losowo i włóż do czystego, suchego słoika.

Zalej wrzącą wodą i pozostaw pod przykryciem na 15 minut.

Odcedź tę wodę i dodaj do niej cukier z kwasem cytrynowym.

Ponownie zagotuj i wlej do słoika.

Zwiń kompot na zimę.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy