dżem z derenia z pomarańczą

45 min
4 porcje
Dżem z derenia z pomarańczą
Andrey Cherkasov, stock.adobe.com
0

Jeśli nie lubisz zbyt słodkiego i mdłego dżemu, zdecydowanie potrzebujesz tego przepisu. Kwaskowatość derenia w połączeniu z kwaskowatością pomarańczy daje po prostu niesamowity efekt. Taki dżem spodoba się nawet tym, którzy na ogół nie lubią takich półfabrykatów.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Wyciśnij sok z pomarańczy i gotuj z cukrem, aż się rozpuści.

Włóż do syropu Dereń z pestkami lub bez - Do smaku.

Doprowadź dżem do ponownego wrzenia i gotuj przez 30 minut na małym ogniu.

Zwiń w sterylne słoiki.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy