marynowana czerwona porzeczka na gałązkach

15 min
6 porcji
Marynowana czerwona porzeczka na gałązkach
Yuliya, stock.adobe.com
0

Pamiętaj, aby zrobić taki przedmiot na zimę. Marynowane czerwone porzeczki są bardzo niezwykłe i smaczne! I może być również używany jako dekoracja. Połóż pikantne jagody na kanapce, a przekąska od razu wygląda inaczej!

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Umieść czerwone porzeczki w durszlaku i opłucz pod bieżącą wodą.

Włóż przyprawy i jagody do wysterylizowanych słoików. W tym procesie potrząśnij kilka razy, aby porzeczki opadły ciaśniej.

Wlać do góry wrzącą wodą, przykryć pokrywkami i odstawić na 20 minut.

Odcedź do rondla, dodaj cukier, liście laurowe i gotuj przez 3 minuty.

Złap liść laurowy i wyrzuć.

Wlej ocet, wrzącą marynatę do słoików z porzeczkami i zwiń.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy