Taki przedmiot musi znajdować się w spiżarni. Może być stosowany do kanapek, podawany jako przekąska, dodawany do sałatek i pizzy. Ponadto gotowanie suszonego bakłażana jest bardzo proste. Podaję przepis na suszarkę elektryczną.
Składniki
- bakłażany - 1 kg
- czosnek - 4 ząbki
- oliwa z oliwek - 200 ml
- sól - 1 łyżeczka
Przepis na gotowanie krok po kroku
Pokrój bakłażana na małe kawałki.
Umieść na ruszcie suszarki elektrycznej.
Suszyć przez 6 godzin w temperaturze 60 stopni.
Na dnie czystych, suchych słoików umieść grubo posiekany czosnek.
Złóż kawałki bakłażana, posypując solą.
Wlać oliwę z oliwek, szczelnie przykryć pokrywkami i przechowywać w ciemnym, chłodnym miejscu.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy