przekąski 10.02.2022

koreańska marchewka z octem balsamicznym

15 min
8 porcji
Koreańska marchewka z octem balsamicznym
tanya78, stock.adobe.com
0

Ten dodatek sprawi, że Twoja ulubiona przekąska będzie jeszcze smaczniejsza. Ocet balsamiczny ma większą gęstość i niezwykły słodko-kwaśny smak. Do tego przepisu cukier nie jest potrzebny, ale jeśli marchewki są niesłodzone, lepiej dodać trochę.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Obierz i zetrzyj marchewki na specjalnej tarce.

Dodaj sól, przyprawy i wymieszaj rękami, dokładnie ugniatając marchewki. Przykryj i odłóż na bok na 15-20 minut.

W osobnym pojemniku połącz olej, ocet balsamiczny i czosnek przepuszczony przez prasę.

Wlej marynatę do marchewki, wymieszaj i wstaw do lodówki na 2-3 godziny.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy