Bardzo ciekawy i niezwykły Barszcz uzyskuje się, zastępując pastę pomidorową sosem tkemali. Lub inny podobny sos ze śliwkowymi nutami. Jest słodycz, kwaśność i pikanteria – a cała ta wszechstronność jest tylko dobra.
Składniki
- bulion mięsny - 1.5 L
- ziemniaki - 4 kawałki
- kapusta - 300 g
- Burak - 2 kawałki
- pomidory - 1 rzecz
- marchew - 1 rzecz
- papryka - 1 rzecz
- cebula - 1 rzecz
- przyprawy i przyprawy - 1 art.
- sos tkemali - 100 g
- czosnek - 4 ząbki
Przepis na gotowanie krok po kroku
Pokrój wszystkie warzywa losowo. Gotuj ziemniaki w bulionie.
Po 10-15 minutach dodaj kapustę do ziemniaków.
Wyślij resztę warzyw na patelnię i gotuj wszystko razem przez 7 minut. Dodaj sos tkemali i wymieszaj. Rozgrzej jeszcze kilka minut.
Wyślij smażenie do barszczu, gotuj przez kolejne 5 minut i dodaj przyprawy ze zmiażdżonym czosnkiem.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy