Ryż od dawna jest znanym dodatkiem do ulubionej mieszanki. Wydawałoby się, że nie można uczynić tak gęstej zupy jeszcze bardziej satysfakcjonującą i bogatą, ale oto rozwiązanie! A potem powiem Ci, jak to wszystko pięknie i poprawnie ugotować.
Składniki
- żeberka wołowe - 400 g
- wędzone - 300 g
- parówki - 200 g
- marchew - 2 kawałki
- cebula - 1 rzecz
- ryż - 1 garść
- oliwki - 1 Bank
- ogórki kiszone - 3 kawałki
- pasta pomidorowa - 2 art.
- ogórek solanka - 100 ml
Przepis na gotowanie krok po kroku
Napełnij żeberka wodą i gotuj przez około godzinę. Wyjmij i pokrój mięso.
Wyślij pokrojone produkty mięsne i ryż do gotującego się bulionu. Gotuj przez 10 minut.
W tym czasie podsmaż cebulę z marchewką, dodaj starte pikle z pomidorem i duś przez kilka minut.
Wyślij smażenie, oliwki i solankę do mieszanki i gotuj przez kolejne 10-15 minut.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy