Kapusta nie jest często dodawana do zup grochowych. A tym bardziej, jeśli ta kapusta jest kiszona. Ale w rzeczywistości jest to bardzo popularny składnik potraw kuchni węgierskiej, Czeskiej, polskiej i innych kuchni europejskich. Mówię więcej!
Składniki
- wędzone - 300 g
- kapusta kiszona - 100 g
- groszek (kłuty) – 50 g
- ziemniaki - 1 rzecz
- cebula - 1 rzecz
- przyprawy i przyprawy - 1 art.
- liść laurowy - 1 rzecz
- woda - 1.25 l
Przepis na gotowanie krok po kroku
Wcześniej namocz groszek. Opłucz, zalej wodą i gotuj przez 10 minut.
Dodaj posiekane wędzone mięso i ziemniaki. Gotuj przez 20 minut.
Podsmaż cebulę na złoty kolor, dodaj kapustę i wymieszaj. Dopraw do smaku.
Wyślij smażenie na patelnię i dodaj tam liść laurowy.
Gotuj wszystko razem przez kolejne 10-15 minut.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy