pierwsze dania 17.03.2022

zupa grochowa z kiszoną kapustą

1 godz. 0 min.
4 porcje
Zupa grochowa z kiszoną kapustą
marysckin, stock.adobe.com
0

Kapusta nie jest często dodawana do zup grochowych. A tym bardziej, jeśli ta kapusta jest kiszona. Ale w rzeczywistości jest to bardzo popularny składnik potraw kuchni węgierskiej, Czeskiej, polskiej i innych kuchni europejskich. Mówię więcej!

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Wcześniej namocz groszek. Opłucz, zalej wodą i gotuj przez 10 minut.

Dodaj posiekane wędzone mięso i ziemniaki. Gotuj przez 20 minut.

Podsmaż cebulę na złoty kolor, dodaj kapustę i wymieszaj. Dopraw do smaku.

Wyślij smażenie na patelnię i dodaj tam liść laurowy.

Gotuj wszystko razem przez kolejne 10-15 minut.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy