pierwsze dania 24.11.2022

zupa grochowa z zieleniną w powolnej kuchence

50 min
4 porcje
Zupa grochowa z ziołami w powolnej kuchence
Maria_Galushkina, stock.adobe.com
0

Sekretem tej zupy grochowej jest duża ilość zieleni, która nadaje jej wyrazisty smak i piękny apetyczny odcień. Drugi sekret polega na tym, że gotuje się go w powolnej kuchence – jeszcze łatwiej i szybciej niż na zwykłym piecu.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Włóż umyty groszek i drobno posiekaną cebulę z marchewką do miski multicookera.

Wlać bulion z kurczaka i gotować przez 45 minut w trybie zupy lub duszenia.

Dodaj kurkumę, przyprawy i posiekane zioła i pozwól zupie trochę zaparzyć.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy