Sekretem tej zupy grochowej jest duża ilość zieleni, która nadaje jej wyrazisty smak i piękny apetyczny odcień. Drugi sekret polega na tym, że gotuje się go w powolnej kuchence – jeszcze łatwiej i szybciej niż na zwykłym piecu.
Składniki
- groszek (kłuty) – 300 g
- marchew - 2 kawałki
- cebula - 1 rzecz
- rosół z kurczaka - 1-1.5 L
- Zieleń - 1 pęczek
- kurkuma - 1 łyżeczka
- przyprawy i przyprawy - 1 łyżeczka
Przepis na gotowanie krok po kroku
Włóż umyty groszek i drobno posiekaną cebulę z marchewką do miski multicookera.
Wlać bulion z kurczaka i gotować przez 45 minut w trybie zupy lub duszenia.
Dodaj kurkumę, przyprawy i posiekane zioła i pozwól zupie trochę zaparzyć.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy