pierwsze dania 22.01.2022

gęsta marynata z jęczmieniem jęczmiennym i żeberkami wołowymi

1 godz. 20 min.
8 porcji
Gęsta marynata z jęczmieniem perłowym i żeberkami wołowymi
Veronika Idiyat, stock.adobe.com
0

Każda gospodyni ma swój sprawdzony przepis na marynatę. Ktoś gotuje go z dużą ilością mięsa, ktoś lubi go bez jęczmienia. Uwielbiam bogatą, gęstą marynatę z żeberkami wołowymi. Spróbuj, na pewno ci się spodoba!

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Żeberka wołowe opłucz, obierz, pokrój i umieść na patelni.

Dodaj umytą jęczmień, czarne ziarna pieprzu, wodę i gotuj przez 1 godzinę na małym ogniu.

Drobno posiekaj ogórki, obrane ziemniaki i cebulę. Zetrzyj marchewki.

Podsmaż cebulę z marchewką na oleju roślinnym na złoty kolor.

Dodaj smażenie do garnka z mięsem, dodaj ziemniaki i ogórki. Kontynuuj gotowanie przez kolejne 10 minut.

Sól, wyciśnij czosnek przez prasę i po 2 minutach wyłącz ogrzewanie.

Podawaj marynatę z posiekaną zieloną cebulą.

Olga Beznosiuk
Przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy