pierwsze dania 22.01.2022

gęsta zupa pomidorowa z fasolą

1 godz. 0 min.
4 porcje
Gęsta zupa pomidorowa z fasolą
Svetlana Moniakova, stock.adobe.com
0

Czy Twoja rodzina nie lubi zup? Spróbuj ugotować je w nowy sposób-na przykład skorzystaj z przepisu na gęstą zupę pomidorową z fasolą. Moja rodzina jest po prostu zachwycona. Jest zrobiony z warzyw, więc nie przeciąża żołądka.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Fasolę opłucz i namocz w zimnej wodzie przez 2 godziny.

Przenieś fasolę do garnka, wlej czystą wodę i gotuj przez 40 minut na średnim ogniu.

Pokrój marchewkę, seler, obraną cebulę i paprykę.

U podstawy pomidorów wykonaj nacięcia w kształcie krzyża, sparz wrzącą wodą i usuń skórkę.

Zmiel pomidory w blenderze, aż będą gładkie.

Na rozgrzanej patelni z olejem podsmaż cebulę i marchewkę na złoty kolor.

Dodaj paprykę i kontynuuj gotowanie przez kolejne 7 minut.

Na patelni z fasolą dodaj seler, przecier pomidorowy i pieczeń. Dusić wszystko razem przez 15 minut.

Dodaj sól, oregano, wyłącz i pozostaw pod przykryciem na 20 minut.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy