Czy Twoja rodzina nie lubi zup? Spróbuj ugotować je w nowy sposób-na przykład skorzystaj z przepisu na gęstą zupę pomidorową z fasolą. Moja rodzina jest po prostu zachwycona. Jest zrobiony z warzyw, więc nie przeciąża żołądka.
Składniki
Przepis na gotowanie krok po kroku
Fasolę opłucz i namocz w zimnej wodzie przez 2 godziny.
Przenieś fasolę do garnka, wlej czystą wodę i gotuj przez 40 minut na średnim ogniu.
Pokrój marchewkę, seler, obraną cebulę i paprykę.
U podstawy pomidorów wykonaj nacięcia w kształcie krzyża, sparz wrzącą wodą i usuń skórkę.
Zmiel pomidory w blenderze, aż będą gładkie.
Na rozgrzanej patelni z olejem podsmaż cebulę i marchewkę na złoty kolor.
Dodaj paprykę i kontynuuj gotowanie przez kolejne 7 minut.
Na patelni z fasolą dodaj seler, przecier pomidorowy i pieczeń. Dusić wszystko razem przez 15 minut.
Dodaj sól, oregano, wyłącz i pozostaw pod przykryciem na 20 minut.