Dawno nie było marynaty. Proponuję odłożyć wszystkie rzeczy na bok i na pewno ugotować je dzisiaj na lunch. Moim zdaniem to danie najlepiej smakuje na wołowinie. Użyj chudych kawałków z grubej lub cienkiej krawędzi.
Składniki
Przepis na gotowanie krok po kroku
Wołowinę opłucz, pokrój i gotuj przez 10 minut po ugotowaniu.
Zmień wodę, dodaj umytą jęczmień, czarne ziarna pieprzu i gotuj przez 1 godzinę na małym ogniu.
Obierz cebulę i posiekaj.
Pokrój ogórki w małe paski. Zetrzyj marchewki.
Rozgrzej olej na patelni, dodaj cebulę i smaż, aż będzie przezroczysta.
Na patelni dodaj smażenie, marchewkę i pikle. Gotuj wszystko razem przez 15 minut.
Posolić, zdjąć z ognia i odstawić na 10 minut pod przykryciem.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy