pierwsze dania 22.01.2022

zupa wieprzowo-warzywna

1 godz. 25 min.
6 porcji
Zupa z wieprzowiny i warzyw
Maksim Shebeko, stock.adobe.com
0

Na Zewnątrz zrobiło się zimno, co oznacza, że nadszedł czas na bogate zupy mięsne. Istnieje wiele ciekawych przepisów, ale tę opcję można nazwać jedną z najprostszych. Należy gotować z kołnierza wieprzowego, a warzywa z pewnością pokroić na duże kawałki.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Opłucz wieprzowinę, pokrój na duże kawałki i włóż do rondla.

Dodaj liść laurowy, goździki, zimną wodę i gotuj przez 50 minut na małym ogniu. Usuń piankę, która pojawi się w tym procesie.

Obierz ziemniaki, paprykę, marchewkę, cebulę i pokrój na duże kawałki. Jeśli warzywa są małe, możesz je po prostu przeciąć na pół.

Dodaj warzywa do garnka z mięsem i gotuj przez kolejne 15 minut.

Dodaj sól i ząbki czosnku zmiażdżone rączką noża. Po 3 minutach wyłącz ogrzewanie. Zaparz zupę pod przykryciem przez 15-20 minut.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy