Na Zewnątrz zrobiło się zimno, co oznacza, że nadszedł czas na bogate zupy mięsne. Istnieje wiele ciekawych przepisów, ale tę opcję można nazwać jedną z najprostszych. Należy gotować z kołnierza wieprzowego, a warzywa z pewnością pokroić na duże kawałki.
Składniki
Przepis na gotowanie krok po kroku
Opłucz wieprzowinę, pokrój na duże kawałki i włóż do rondla.
Dodaj liść laurowy, goździki, zimną wodę i gotuj przez 50 minut na małym ogniu. Usuń piankę, która pojawi się w tym procesie.
Obierz ziemniaki, paprykę, marchewkę, cebulę i pokrój na duże kawałki. Jeśli warzywa są małe, możesz je po prostu przeciąć na pół.
Dodaj warzywa do garnka z mięsem i gotuj przez kolejne 15 minut.
Dodaj sól i ząbki czosnku zmiażdżone rączką noża. Po 3 minutach wyłącz ogrzewanie. Zaparz zupę pod przykryciem przez 15-20 minut.