pierwsze dania 22.01.2022

ucho domowe z Karasi

1 godz. 0 min.
6 porcji
Domowe ucho z Karasi
denio109, stock.adobe.com
0

Myślisz, że dobre ucho pochodzi tylko z drogiej ryby? Dzisiaj udowodnię ci coś przeciwnego! Przygotuj domowe ucho z Karasi. Pamiętaj, aby dodać aromatyczne przyprawy, pietruszkę i pomidory. Przerywają zapach rzeki i sprawiają, że danie smakuje lepiej.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Oczyść Karasi, wypatrosz, pokrój i dobrze spłucz.

Pokrój pomidory, marchewkę, pietruszkę i ziemniaki. Obierz cebulę i pozostaw w całości.

Włóż karasie, cebulę, liść laurowy, czarną i pachnącą paprykę do garnka. Wlej zimną wodę i gotuj przez 20 minut.

Złów rybę łyżką cedzakową, odcedź bulion przez gazę. Wyrzuć cebulę.

Włóż garnek z bulionem do ognia, dodaj ziemniaki, marchewkę i pomidory. Gotuj przez 10 minut.

Dodaj ugotowane karasie i kontynuuj gotowanie razem przez 5 minut.

Dodaj sól, posiekaną natkę pietruszki, wyciśnij czosnek przez prasę i po 2 minutach zdejmij z ognia.

Nalegaj na gotowe ucho pod pokrywką przez 20 minut.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy