Do okroshki możesz bezpiecznie dodać prawie dowolne warzywa lub inne składniki, które lubisz. Na przykład proponuję przygotować tę opcję z kalafiorem. Wolę wlać kwas chlebowy, ale wybierz według własnego uznania.
Składniki
- kiełbasa - 300 g
- ziemniaki - 3 kawałki
- ogórki - 3 kawałki
- jaja kurze - 3 kawałki
- rzodkiewka - 200 g
- kalafior - 200 g
- kwas - 1 L
- musztarda - 1 art.
- przyprawy i przyprawy - 1 łyżeczka
Przepis na gotowanie krok po kroku
Gotuj ziemniaki i jajka do miękkości.
Rozłóż kalafior na małe różyczki i gotuj przez kilka minut we wrzącej wodzie do miękkości.
Pokrój pozostałe składniki w drobną kostkę i wymieszaj.
Wymieszaj wszystko z musztardą i przyprawami i napełnij kwasem.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy