pierwsze dania 25.03.2022

barszcz ukraiński z papryką i curry

1 godz. 30 min.
4 porcje
Barszcz ukraiński z papryką i curry
Yaruniv-Studio, stock.adobe.com
0

Przyprawy to najłatwiejszy sposób na urozmaicenie każdego tradycyjnego dania. Wydaje się tylko, że ukraiński barszcz i curry z papryką znajdują się gdzieś w równoległych realiach kulinarnych. Ale w rzeczywistości są bardzo harmonijnie połączone.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Gotuj wołowinę przez około godzinę.

Pokrój wszystkie warzywa. Opłucz i wyciśnij kiszoną kapustę. Zetrzyj świeżą kapustę rękami.

Wyślij ziemniaki do bulionu i gotuj przez 15 minut.

W tym czasie podsmaż cebulę z marchewką, burakami i papryką. Dodaj koncentrat pomidorowy i trochę bulionu i gotuj pod przykryciem przez 7-10 minut.

Wyślij całą kapustę i pieczeń do ziemniaków i gotuj przez kolejne 15 minut.

Dodaj przyprawy, gotuj przez 3 minuty i pozwól barszczowi zaparzyć się pod pokrywką.

Irina Kovaleva
Przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy