Przyprawy to najłatwiejszy sposób na urozmaicenie każdego tradycyjnego dania. Wydaje się tylko, że ukraiński barszcz i curry z papryką znajdują się gdzieś w równoległych realiach kulinarnych. Ale w rzeczywistości są bardzo harmonijnie połączone.
Składniki
- wołowina - 350 g
- ziemniaki - 300 g
- kapusta kiszona - 150 g
- kapusta - 150 g
- cebula fioletowa - 1 rzecz
- papryka - 1 rzecz
- marchew - 1 rzecz
- Burak - 2 kawałki
- pasta pomidorowa - 2 łyżeczka
- papryka - 2 CZ. l.
- Curry - 1 łyżeczka
- przyprawy i przyprawy - 1 łyżeczka
Przepis na gotowanie krok po kroku
Gotuj wołowinę przez około godzinę.
Pokrój wszystkie warzywa. Opłucz i wyciśnij kiszoną kapustę. Zetrzyj świeżą kapustę rękami.
Wyślij ziemniaki do bulionu i gotuj przez 15 minut.
W tym czasie podsmaż cebulę z marchewką, burakami i papryką. Dodaj koncentrat pomidorowy i trochę bulionu i gotuj pod przykryciem przez 7-10 minut.
Wyślij całą kapustę i pieczeń do ziemniaków i gotuj przez kolejne 15 minut.
Dodaj przyprawy, gotuj przez 3 minuty i pozwól barszczowi zaparzyć się pod pokrywką.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy