kawior z pikli na zimę

1 godz. 10 min.
4 porcje
Kawior z pikli na zimę
0

Kilka lat temu po raz pierwszy spróbowałem zrobić kawior z pikli. Od tego czasu jest to najlepszy i zawsze korzystny sposób na zaskoczenie gości i bliskich. Jeśli nigdy nie zrobiłeś tak dziwacznej przekąski, polecam przygotować kilka małych słoików.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Bardzo drobno posiekaj ogórki i cebulę.

Podsmaż cebulę na oleju do miękkości.

Dodaj ogórki i gotuj przez pół godziny na małym ogniu.

Dodaj pomidora i przyprawy i gotuj na wolnym ogniu przez kolejne 20 minut.

Dodaj ocet i posiekany koperek, gotuj kawior przez kolejne 5 minut i zwiń w sterylne słoiki.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy