Kilka lat temu po raz pierwszy spróbowałem zrobić kawior z pikli. Od tego czasu jest to najlepszy i zawsze korzystny sposób na zaskoczenie gości i bliskich. Jeśli nigdy nie zrobiłeś tak dziwacznej przekąski, polecam przygotować kilka małych słoików.
Składniki
- ogórki kiszone - 1 kg
- pasta pomidorowa - 50 g
- cebula - 3 kawałki
- Olej roślinny - 3 art.
- ocet - 2 art.
- koperek - 0.5 pęczek
- przyprawy i przyprawy - 1 łyżeczka
Przepis na gotowanie krok po kroku
Bardzo drobno posiekaj ogórki i cebulę.
Podsmaż cebulę na oleju do miękkości.
Dodaj ogórki i gotuj przez pół godziny na małym ogniu.
Dodaj pomidora i przyprawy i gotuj na wolnym ogniu przez kolejne 20 minut.
Dodaj ocet i posiekany koperek, gotuj kawior przez kolejne 5 minut i zwiń w sterylne słoiki.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy