dania główne 22.01.2022

makaron z paluszkami krabowymi i szpinakiem

20 min
4 porcje
Makaron z paluszkami krabowymi i szpinakiem
Richard Semik, stock.adobe.com
0

Makaron ze szpinakiem to klasyk, ale można go nawet pokonać ciekawiej. Na przykład dodaj do niego paluszki krabowe. Okazuje się, że jest to bardzo harmonijne danie, a przy makaronie z pszenicy durum nie jest też zbyt wysokokaloryczne.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Ugotuj makaron do Al Dente – aby był trochę twardy.

Drobno posiekaj pory i czosnek i lekko podsmaż na oliwie z oliwek.

Losowo posiekaj szpinak i dodaj do patelni.

Wymieszaj i po kolejnej minucie wlej śmietanę. Sól i pieprz.

Gdy śmietana się rozgrzeje, dodaj pokruszone paluszki krabowe i po 2 minutach zdejmij sos z ognia.

Możesz dodać makaron bezpośrednio do sosu i wymieszać lub polać go już podczas serwowania.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy