dania główne 27.01.2022

pstrąg w piekarniku w całości

40 min
2 porcje
Pstrąg w piekarniku w całości
Yaruniv-Studio, stock.adobe.com
0

Pstrąg cieszy koneserów ryb oryginalnym słodkawym smakiem, którego nie można pomylić z innymi gatunkami. Ponadto nadaje się do każdego rodzaju obróbki cieplnej i zawsze okaże się bardzo smaczny. Dzisiaj powiem Ci, jak upiec pstrąga w piekarniku w całości, co do niego dodać, jak wybrać temperaturę i ile czasu zajmie.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Oczyść i opłucz pstrąga. Włóż czosnek, plasterki cytryny i zioła do brzucha.

Natrzyj rybę oliwą z oliwek i sosem sojowym, pieprzem.

Wyślij pstrąga do piekarnika na 30-35 minut w temperaturze 180 stopni.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy