
Pstrąg cieszy koneserów ryb oryginalnym słodkawym smakiem, którego nie można pomylić z innymi gatunkami. Ponadto nadaje się do każdego rodzaju obróbki cieplnej i zawsze okaże się bardzo smaczny. Dzisiaj powiem Ci, jak upiec pstrąga w piekarniku w całości, co do niego dodać, jak wybrać temperaturę i ile czasu zajmie.
Składniki
- pstrąg - 1 rzecz
- czosnek - 2 ząbki
- cytryna - 0.5 kawałki
- koperek - 2 gałązki
- pietruszka - 2 gałązki
- Mieszanka groszku pieprzowego - 0.5 łyżeczka
- oliwa z oliwek - 1 art.
- sos sojowy - 2 art.
Przepis na gotowanie krok po kroku
Oczyść i opłucz pstrąga. Włóż czosnek, plasterki cytryny i zioła do brzucha.
Natrzyj rybę oliwą z oliwek i sosem sojowym, pieprzem.
Wyślij pstrąga do piekarnika na 30-35 minut w temperaturze 180 stopni.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy