Do tak niezwykłej bułki potrzebujesz nie tylko kawałka indyka, ale mielonego mięsa. Radzę przygotować go samodzielnie w domu. Więc wiesz dokładnie, co jest w kompozycji i możesz używać tylko produktów wysokiej jakości, a jednocześnie zmieniać konsystencję.
Składniki
- pierś z indyka - 600 g
- pieczarki - 200 g
- cebula - 1 rzecz
- czosnek - 5 ząbki
- przyprawy i przyprawy - 2 łyżeczka
- jaja kurze - 1 rzecz
Przepis na gotowanie krok po kroku
Dwukrotnie przeprowadź pierś z indyka przez maszynę do mięsa. Dodaj przyprawy i mielony czosnek do mielonego mięsa. Dodaj tam jajko.
Drobno posiekaj cebulę z pieczarkami. Smażyć, aż wilgoć wyparuje.
Rozłóż mięso mielone na pergaminie w cienkim prostokącie o grubości około 1 cm i wyślij na 10 minut do piekarnika w temperaturze 160 stopni.
Rozłóż nadzienie, uformuj bułkę i natychmiast zawiń w folię. Możesz ułożyć go w odpowiedniej formie.
Piecz roladę z mielonego indyka w 180 stopniach przez 40 minut.