dania główne 02.02.2022

Rolada z mielonego indyka

1 godz. 0 min.
4 porcje
Rolada z mielonego indyka
elena_hramowa, stock.adobe.com
0

Do tak niezwykłej bułki potrzebujesz nie tylko kawałka indyka, ale mielonego mięsa. Radzę przygotować go samodzielnie w domu. Więc wiesz dokładnie, co jest w kompozycji i możesz używać tylko produktów wysokiej jakości, a jednocześnie zmieniać konsystencję.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Dwukrotnie przeprowadź pierś z indyka przez maszynę do mięsa. Dodaj przyprawy i mielony czosnek do mielonego mięsa. Dodaj tam jajko.

Drobno posiekaj cebulę z pieczarkami. Smażyć, aż wilgoć wyparuje.

Rozłóż mięso mielone na pergaminie w cienkim prostokącie o grubości około 1 cm i wyślij na 10 minut do piekarnika w temperaturze 160 stopni.

Rozłóż nadzienie, uformuj bułkę i natychmiast zawiń w folię. Możesz ułożyć go w odpowiedniej formie.

Piecz roladę z mielonego indyka w 180 stopniach przez 40 minut.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy