Niektóre puste miejsca zostały stworzone, aby ułatwić Ci życie w przyszłości. To taki zbiór będzie solanka z zielonych pomidorów. Wystarczy poświęcić trochę czasu raz, a będziesz mógł korzystać z takiego półproduktu przez całą zimę.
Składniki
- zielone pomidory - 3 kg
- papryka - 1 kg
- marchew - 1 kg
- cebula - 1 kg
- Olej roślinny - 100 ml
- ocet - 100 ml
- cukier - 150 g
- sól - 100 g
Przepis na gotowanie krok po kroku
Zetrzyj marchewki. Pokrój wszystkie inne warzywa.
Dodaj sól i cukier, wymieszaj i odstaw na 2 godziny.
Wlej olej i zagotuj mieszankę. Gotuj przez pół godziny.
Wlej ocet, gotuj mieszankę przez kolejne 10 minut i zwiń w wysterylizowane słoiki.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy