kapusta kiszona z zielonymi pomidorami na zimę

1 godz. 20 min.
1 porcja
Kapusta kiszona z zielonymi pomidorami na zimę
0

Kapusta kiszona jest znana wszystkim od dzieciństwa, ale nawet można ją pokonać w nowy sposób. Na przykład zrób to z dodatkiem zielonych pomidorów. Będzie o wiele bardziej oryginalny i interesujący. Z przyjemnością dzielę się przepisem, który moja babcia przygotowała na zimę.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Posiekaj kapustę, zetrzyj marchewki, posiekaj koperek z czosnkiem i pokrój pomidory na pół.

Losowo włóż wszystko do sterylnego słoika.

Zalej wrzącą wodą i pozostaw na 20 minut nad pokrywką.

Odcedź tę wodę na patelni, zagotuj ponownie i zalej warzywa przez kolejne 20 minut.

Ponownie odcedź, zagotuj z cukrem i solą i dodaj ocet.

Ponownie napełnij warzywa i zwiń.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy